Inter-Mikrum
// komplex tervezés és kivitelezés

Koncepció és feladat

Az Inter-Mikrum Zrt.-vel először 2017-ben dolgoztunk együtt, ekkor terveztük meg az első irodájukat, amelynek funkcionalitása és megjelenése a tevékenységükhöz és az arculatukhoz is igazodott. Az IT cég gyors ütemben fejlődött, így nem sokkal később egy új, tágasabb irodatérbe költöztek, amely számunkra is új kihívásokat jelentett. A munkaállomások, a tárgyalók, a közösségi tér, a konyha és a mosdók mind a Bútorbutik komplex tervezői és kivitelezői munkájának eredménye.

Céljaink, amelyeket a tervezés során a szemünk előtt tartottunk:

Munkatér egészségre kalibrálva

A tértervezés fázisában fontos szempont volt, hogy a munkaállomások kapják a legtöbb természetes fényt. Az ablaksor mentén üvegfalakkal leválasztott egységeket alakítottunk ki, így egy-egy blokkban hat dolgozó tudja végezni napi teendőit. Az állomások privát érzetét az asztalok akusztikai panelekkel ellátott oldalfalai, illetve a középső kiegészítőelem biztosítja, amelybe növényeket telepítettünk.

A zöld növények amellett, hogy térelválasztó funkciót töltenek be, barátságosabbá teszik az irodai környezetet és a levegőt is tisztítják. Az egészséges munkakörnyezet kialakításának kulcsa a dolgozók testi épségének megőrzése is. Ebben segítenek az Emagra X5 székek, illetve a Spinalis Ergonomic, amely az egészséges, aktív ülést biztosítja. Ahol csak tehettük, emelhető asztalokat helyeztünk el.

Lehetőséget teremteni a közösségi élményekhez

Az arculat szürke-piros színkombinációja mellett új színeket is integráltunk az enteriőrökbe: a modulszőnyegek segítségével a letisztult munkatérbe új árnyalatokat csempésztünk, amelyek az iroda magjában, a közösségi szobában összpontosulnak. A szobában elhelyezett színes babzsákok és a televízió alkalmassá teszi a teret informális társas események lebonyolítására, a bordásfal, a fittness labdák és a sófal pedig a mozogni vagy pihenni vágyókat várja.

A helyiséget egyedileg tervezett falfestmény díszíti, csakúgy mint a mosdókat és a konyhát is. A konyha tervezésekor célunk volt, hogy többféle leülési lehetőséget biztosítsunk, így a klasszikus ebédlői elrendezés mellett bárpultot is kialakítottunk. A pult felé szerelt üveglap egyszerre védi a falat, és közösségi üzenőfalként is funkcionál.

Maximális térkihasználás még ott is, ahol lehetetlennek tűnik

Habár 600 négyzetméretnyi alapterülettel dolgozhattunk, ennek javát a legfontosabb térnek, a munkaállomásoknak szenteltük. A kisebb helyiségekben többfunkciós megoldásokat alakítottunk ki, illetve olyan elemeket alkalmaztunk, amelyek növelik a térérzetet.

Az L-alakú munkaasztal bővítésének köszönhetően a vezetői szoba egy munkaállomás és egy tárgyaló fúziójaként működhet. A közösségi tér igény szerint használható szervezett társas események és pihenő, relaxációs tevékenységek (például reggeli jóga) lebonyolítására is. A mosdókban a dekorációval igyekeztünk növelni a térérzetet: az egyedi falfestmények illuzionista motívumai, és annak tükröződése izgalmas térélményt generál.

Megrendelő: Inter-Mikrum Zrt.

Elhelyezkedés: Budapest, XIII. kerület

Megvalósulás: 2019.

Ismerd meg további projektjeinket is!

RAIFFEISEN
Agora Budapest kivitelezés

Az Agora Budapest az utóbbi évek egyik legnagyobb multifunkciós irodakomplexum-beruházása nem csak Magyarországon, de az egész régióban is. A komplett, új városnegyedet eredményező munkák hosszú évtizedekre meghatározzák majd a környék képét, a benne dolgozók pedig generációkon át használják majd az épületeket.

Ismerd meg!

EUBILITY
teljes tervezés és kivitelezés

Az Eubility Group Kft. irodájába cégre szabott tervezői megoldásokat integráltunk: a helyiségek elrendezésekor azt vettük figyelembe, hogy a különböző munkakörök dolgozói hányan és milyen irodai térben tudják napi teendőiket a leghatékonyabban ellátni. A térkialakítást az irodai arculat, a bútorok és a dekorációs elemek követték.

Ismerd meg!

INTER-MIKRUM
komplex tervezés és kivizelezés

Az Inter-Mikrum Zrt.-vel először 2017-ben dolgoztunk együtt, ekkor terveztük meg az első irodájukat, amelynek funkcionalitása és megjelenése a tevékenységükhöz és az arculatukhoz is igazodott. Az IT cég gyors ütemben fejlődött, így nem sokkal később egy új, tágasabb irodatérbe költöztek, amely számunkra is új kihívásokat jelentett.

Ismerd meg!

MELTWATER
arculatból iroda

A Meltwater budapesti irodáját először 2014-ben terveztünk meg. A cég azóta egy komolyabb arculatváltáson esett át, ezt a változást pedig a vezetők és a dolgozók szerették volna a munkahelyi környezetben is viszontlátni. Az arculatváltás a vállalati identitás és a cég mentalitásának pontos megfogalmazásában is fontos mérföldkő volt.

Ismerd meg!

THERMO-ÉPGÉP
ergonomikus székflotta

Szeptember végén... kezdődhetne a mondat Petőfi versével. Szóval szeptember végén volt szerencsénk átadni a Thermo Épgép Kft.-nek új, üllői úti, még épülőben levő telephelyükön 30 darab vadonatúj X8-as gerincbarát Emagra széket. De hogyan zajlik egy ilyen művelet a gyakorlatban, és miért érdemes élned az általunk kínált előnyökkel?

Ismerd meg!

CIG PANNÓNIA
ergonomikus székflotta

A 2021-es év fejlesztésekkel teli az irodák számára. A tavalyi esztendő a bizonytalanság és a kihagyott beszerzések időszaka volt, amiket sokan idén fognak pótolni. Ennek kihívásaival kapcsolatban nyújtunk segítő kezet. Amikor gyorsan és jó székek kellenek nagy számban, akkor minden erőnket és tapasztalatunkat a szolgálatodba állítjuk.

Ismerd meg!

URSS
Uniqa Raiffeisen Software Service

64 irodaszék lecserélése nem kis munka, rengeteg idő- és pénz-kieséssel, macerával és fejfájással járhatna... Persze ha minket választasz, felejtsd el ezeket: egyetlen nap alatt fogunk megoldani számodra mindent, ráadásul olyan minőségben, amilyet idehaza még nem tapasztaltál. Következzen egy nap története az Uniqánál, 5 nagy tanulsággal.

Ismerd meg!

MÁTYÁS-TEMPLOM
egyedi bútor megoldások

Egyedi bútorok egyedi helyen: panoráma a Mátyás-templomból. Nekünk is ritkán van részünk abban a kiváltságban, hogy Budapest egyik legszebb, másfelől meg legmagasabb pontján készítünk egyedi bútort. Persze a fellegekben járó elvárások minket is felcsigáznak, az ilyen tapasztalatok pedig a well-irodáknál is jól jönnek.

Ismerd meg!

Köszönjük, hogy az elmúlt 35 évben megtiszteltek bizalmukkal: