2024 legnépszerűbb forgószékei (TOP10)

Idén is megmutatjuk az ország kedvenceit, és azt is megtudhatod, milyen trendek állnak az egyes típusok és döntések mögött. Ha forgószéket keresel, ezek érdekelni fognak.

2024 legnépszerűbb forgószékei (TOP10)

TOP10 forgószékes statisztikáinkat minden évben a megelőző egy éves időszak értékesítési adatai alapján állítjuk össze. Ez nem csak az online rendeléseket, de a bemutatótermünkben történt értékesítéseket illetve a B2B beszerzéseket is magában foglalja, így teljesebb képet nyújt a hazai székpiacról és arról, mit keresnek azok, akik jó széket szeretnének vásárolni. Mielőtt a listát megmutatjuk, két trend, ami alakította:

1) Az egészséges ülés egyre népszerűbb: ahogy a korábbi években a hagyományos székeket szép sorban kiszorították a szinkron mechanikás megoldások, úgy ma már a szinkron mechanika helyett nagyon sokan választanak aktív ülést, azaz minden irányban kitérő ülőlappal rendelkező megoldásokat. 2023-ban ehhez új gyártó is csatlakozott, így lista az idén új versenyzőket is tartalmaz.

2) Vásárlóink a minőségi, tartós megoldásokat keresik: évről évre nő azoknak a száma, akik az egyre jobb ár/érték arányú székeket keresik. Ez részben a kevésbé kedvező anyagi környezetnek, részben pedig a multis és bútorláncos, olcsó székekkel szerzett rossz tapasztalatoknak a következménye. Kínálatunkban ezért szerepelnek olyan jól a három, öt, hat év, vagy akár élettartam-garanciás modellek.

Ezek után lássuk a TOP10 székünket, vásárlóink rangsorolása alapján:

 

Emagra X5 ZEN ergonomikus irodai szék

1) Emagra X5 ZEN

Listánk élén az európai gyártásban készülő, évek óta igen keresett, szinkron mechanikás Emagra X5 ZEN szerepel, mely bizonyította rátermettségét. A három változatban is elérhető forgószék széles beállítási lehetőségeket kínál a háttámla, az ülőlap, a fejtámla és a szék teljes magasságában is. Ezért nem véletlen, hogy mindenki könnyen testre tudja szabni, így nagyobb irodák igényeit is kiszolgálja.

Minőségét jelzi, hogy 5 év garanciát vállalunk rá, ami azt is jelenti, hogy az X5 tulajdonosoknak ennyi ideig nem kell aggódniuk székük és az egészséges ülés kapcsán. Az X5 gerincbarát szinkron mechanikája az ülőlapot és a hátlapot is eltérő mértékben mozgatja, így az általuk bezárt szög is nő, mozog a derék, amivel elkerülhető a passzív ülés. Ugyanerre képes a teljesen NET-hálós ülőfelületű X5M NET változata is.

De mire jó tulajdonképpen a szinkron mechanika?
Az ilyen megoldással szerelt székek esetében az ülőlap és a hátlap összhangban, de eltérő mértékben mozdul el, így hátradőlés közben az általuk bezárt szög nő. Ez azért fontos, mert így a derék nem egy pozícióban van egész nap, hanem mozog. Ez sokat segít a mobilizálásában, amivel elkerülhetőek nem csak gerincbántalmak, de emésztési, keringési és más kockázatok is. A szinkron mechanikás székeket ráadásul nem kell fixálni: a folyamatos hintázást is bírják.

 

SpinaliS HACKER aktív ülés ergonomikus szék

2) SpinaliS HACKER

A HACKER évek óta a szlovén gyártmányú SpinaliS termékcsalád egyik legkeresettebb tagja, és ezt kialakításának köszönheti. Háttámlája egyszerre kárpitos és hálós, ez pedig igen egyedi megjelenést kölcsönöz neki, akár home officeba, akár irodai környezetbe kerül. A széles színválaszték és a három elérhető kivitel csak fokozza ezt a rugalmasságát.

Apropó rugalmasság: a HACKER teljes ülőlap-kitéréssel bír. Ez azt jelenti, hogy aktív ülés szék.

Mitől lesz egy szék képes az aktív ülésre, és ez miért jó?
Az aktív ülés mechanikás székek ülőlapja követi a medence minden mozgását (oldalra is), ezzel folyamatosan aktivizálva a testet. A háti mélyizomzat visszaerősödésével a gerinc egészsége is megőrizhető: a csigolyák közti porckorongok visszanyerik rugalmasságukat (ezek a környező szövetekből diffúz módon jutnak tápanyaghoz és nedvességhez), és az egyenletes terhelés segít elkerülni a 4. és 5. csigolya közötti, deréktáji szakaszon jelentkező gerincsérvet is, ami ma már szinte általános népbetegségnek tekinthető.

Hogy az egészségmegőrzésben kiemelkedőt nyújt, az csak a mérleg egyik fele. A másikban a szerkezetre vonatkozó élettartam-garancia van, aminek záloga az igen magas minőségű szlovén gyártás. Hackerben ülni egy élmény - próbáld ki te is a SpinaliS székeket!

 

Spinergo OFFICE 140kg-ig terhelhető egészséges aktív ülés

3) Spinergo OFFICE

A Spinergo székek követik az egészséges ülés irányait: aktív ülés mechanikával szereltek, így ülőlapjuk minden irányban kitér és követi a tested mozgását, hogy a hagyományos székekben jellemző deréktáji porckopást elkerülhesd. A Spinergo modellek - így az OFFICE is - ráadásul fixálhatóak is, így ha az ülőlap mozgását szeretnéd megszüntetni egy időre, akkor erre is lehetőséged van. Az OFFICE nagy előnye azon felül, hogy aktív ülést tesz lehetővé, hogy teherbírása 140kg, így az XXL székek mezőnyében is elhozza a dinamikus ülés lehetőségét.

Mikor mondhatjuk egy székre, hogy XXL, azaz nagy teherbírású?
A legtöbb forgószék felső súlyhatára 110kg-ban van megszabva, az ennél nagyobb terhelés már nem számít rendeltetésszerű használatnak. Ezzel szemben az XXL székek ennél jellemzően jóval nagyobb terhelést is bírnak, hiszen erősített alkatrészekkel készülnek. Azoknak jelentenek ideális választást, akiknek testtömege 110gk-ot meghaladó.

A szlovák gyártmányú Spinergo székek tavaly érkeztek kínálatunkba, és azonnal dobogós helyezéseket értek el azoknak hála, akik valóban egészséges ülést keresnek egy formáját tekintve hagyományosabb székbe oltva. A Spinergo székek ráadásul 5 év teljes körű garanciát élveznek minden alkatrészükre.

 

ERGOHUMAN öt kontinens ergonomikus vezetői forgószéke

4) ERGOHUMAN

Az ERGOHUMAN szintén évek óta állandó szereplője az eladási toplistáknak, hiszen ez egy 5 kontinensen forgalmazott, igen magas minőségű ergonomikus forgószék. Népszerűségét annak köszönheti, hogy fejtámlája, háttámlája, deréktámasza, karfái, ülőlapja és teljes magassága is több dimenzióban és szabadon konfigurálható, így kiválóan testre szabható. Emellett a teljes ülőfelülete NET-hálós, ami minden körülmények között könnyű tisztíthatóságot és jó szellőzést jelent. A futurisztikus design és a krómozott alumínium alkatrészek csak fokozzák az összhatást.

Miért népszerűek manapság a hálós ülőfelületű forgószékek?
Ennek két fő oka van. Az első az, hogy a hálós székek a legnagyobb melegben is kiválóan szellőznek, így nyáron sem izzad bele a használójuk. Légáteresztőek, könnyűek és igen strapabíróak, hiszen a NET háló anyaga több rétegű 3D tervezés eredménye. A másik ok a könnyű tisztíthatóság: a NET hálók speciális műanyagokból készülnek, amiket egyszerűen vízzel is lehet tisztítani. Nem szívják magukba sem a folyékony, sem a szilárd szennyeződéseket, nem tárolnak szagokat és nem igényelnek speciális vegyszereket a tisztításukhoz.

Az ERGOHUMAN tudása ráadásul most bővült! A liftup verzióban az ülőlap és a hátlap is képes negatív dőlésre, azaz előre hajolva is követik a testet, emellett a karfa is 5D-s lett, valamint a szinkron mechanika is 5 ponton rögzíthetővé vált. Nehéz olyasmit fejleszteni, ami már addig is sokat tudott, de az Ergohuman sikerrel vette az akadályt. Az új kivitel ráadásul nem csak fekete, de teljesen szürke kivitelben is kapható.

 

SpinaliS ERGONOMIC aktív ülés ergonomikus szék

5) SpinaliS ERGONOMIC

A SpinaliS ERGONOMIC az egyik belépő modellje a SpinaliS termékpalettának, népszerűsége azonban töretlen. Legyen szó otthoni környezetről vagy irodai munkáról, az Ergonomic amilyen egyszerűnek tűnik, olyannyira egészséges.

Az ülőlapja a szabadalmaztatott aktív ülés mechanikának hála igazán gerincbarát, hiszen követi és ösztönzi a nap közbeni mozgást, erősítve ezzel a mélyizomzatot. Az aktív ülésnek nem csak a porckorongokra vannak jótékony hatásai, de a keringést, az emésztést, a vércukor-szintet és a véroxigén-szintet is javítják, így számos szakember ajánlja őket

Az Ergonomic hálós háttámlája nyáron is kiváló szellőzést biztosít, kárpitozását pedig még több színben érheted el az extra változatban. A szerkezetre élettartam-garancia jár, ami jól mutatja a szlovén gyártás magas minőségét.

 

Frezza KIKU operatív irodai forgószék

6) Frezza KIKU

Az olasz FREZZA székek a minőség és a letisztult stílus keverékei. Kiemelkedően magas, 6 éves garanciaidővel érkeznek, így irodai székbeszerzések vagy home office igények esetén is nagyon népszerűek. A magas minőséghez nagy tudás is társul: a három változatban is elérhető KIKU állítható fejtámlával, állítható karfákkal, állítható deréktámasszal, állítható teljes magassággal és nem utolsó sorban állítható ülésmélységgel rendelkezik, mindezeket pedig gerincbarát szinkron mechanika kapcsolja össze. Kívánhatunk ennél többet egy fájdalommentes munkanaphoz?

Hogy az eltérő igényeket jobban kiszolgálhassuk, a három KIKU kivitel a legegyszerűbbtől az alumínium alkatrészekkel extrázott, kímélő görgőkkel felszerelt változatig terjed, így az operatív munka mellett a reprezentációra is alkalmassá tehetőek.

Mit jelent a kímélő görgő?
Az egyszerű forgószékeken általában kemény műanyag, fekete színű görgők vannak. Ezek szőnyegre, szőnyegpadlóra ideálisak, de a kemény felületeken (kő vagy parketta) hangosak és kárt is tesznek bennük. Éppen ezért a minőségi székeinket kímélő (korábbi nevén parketta) görgőkkel szereljük, amik puhább gumiból készülnek és általában (de nem mindig) szürke színűek). Ezeket bátran lehet használni laminált padlón, parkettán és kövön is, mert nem fogják azokat megkarcolni, és sokkal halkabbak is mozgás közben.

 

Spinergo MANAGER 140kg-ig terhelhető  aktív ülés gerincbarát szék

7) Spinergo MANAGER

A Spinergo székek egyik legkomolyabb változata a MANAGER, ami 100% aktív ülést biztosít minden irányba kitérő ülőlappal, de ez bármikor fixálható, ha stabilitásra vágysz. Emellett állítható a karfája, fejtámlája és magassága is, ezért teljesen testre szabható. A polírozott alumínium alkatrészekre és a szék összes többi elemére is 5 év garanciát vállalunk, így nyugodt döntést hozhatsz.

A MANAGER - az OFFICE-hoz hasonlóan - szintén 140kg-os teherbírással érkezik, így azok számára is kiváló választás lehet, akik az átlagosnál nagyobb termetűek, de keresik az egészséges ülés lehetőségét.

 

MIRUS ergonomikus forgószék világos vázzal

8) MIRUS

A MIRUS megjelenésével színesíti a listát, vázszíne ugyanis fehér, amihez több háló szín is választható. Emellett 2024-től már szürke vázas/hálós kivitelben is rendelheted!

Nem csak szép, okos is. A 2024 liftup verzió többet tud, mint eddig: a szinkron mechanikás, gerincbarát kialakítás immár 5 ponton rögzíthető, emellett a hátlap -8 fokban előre, az ülőlap pedig -2 fokban szintén előre is dönthető, ezért a szék akkor is követi mozgásodat, ha előre hajolsz. Emellett az önbeállító deréktámasz is teszi a dolgát, a fejtámlát, karfát és magasságot pedig kedved szerint konfigurálhatod, így minden testalkathoz ideálissá varázsolható.

Miért lehet fontos a negatív dőlés?
Forgószékünk használata közben sokszor előre hajolunk papírokhoz, monitorhoz. Az egyszerű székek ebben az esetben nem tudják követni a mozgásunkat: a háttámla elenged minket, az ülőlap pedig combunknál bevág. Ezzel szemben a negatív dőlésre képes hát- és ülőlap követ minket előre hajolásnál is, ezzel pedig nem csak sokkal kényelmesebb, de sokkal egészségesebb is lesz, hiszen nem akadályozza például a lábak keringését.

A MIRUS akár napi 10 órás igénybevételt is bír, ehhez pedig 3 év teljes körű garanciát adunk.

 

COPE operatív forgószék

9) COPE

A COPE két kivitelben is szerepel kínálatunkban, és az egyik leginkább költséghatékony megoldás, ha szinkron mechanikás forgószéket szeretnél igazán jó áron, mégis nagy tudással.

A szövetes ülőlaphoz nyáron is jól szellőző hálós háttámla és fejtámla társul, utóbbi természetesen állítható is. Emellett testre szabhatóak a karfák és a magasság is, a prémium változatnál pedig polírozott alumínium lábcsillagot is adunk. Irodai és otthon munkakörnyezeteknek is kedvelt szereplője, így nem csoda, hogy feljutott az elmúlt időszak TOP10 listájára.

 

WELLPOINT 30 SY szinkronmechanikás forgószék

10) Topstar WELLPOINT 30Y

A német gyártmányú WELLPOINT 30Y a teljesen szövetes kárpitozású forgószékek mezőnyét erősíti, igen magas minőségben. A szinkron mechanika, mely a gerincbarát működés záloga, itt is a szerkezet szívét jelenti, ehhez pedig különleges formázású ülő- és hátlap-szivacsozás társul. Ez öntött szivacs, így formatartó képessége és rugalmassága sokkal jobb, mint a hidegen vágott megoldásoké. 

Az európai gyártás és a 3 év garancia jelzik, hogy a minőségből ebben az esetben sem engedünk.

 

Élvezd a kényelmet: ingyenes szállítás és szerelés

Toplistánk - és összes többi kiváló székünk is - országszerte ingyenes szállítást és szerelést élveznek, így neten leadott rendelésed a legkedvezőbb formában jut el hozzád. 

 

Nálunk nem tudsz hibázni

Ezt nem csak azért mondjuk, mert bemutatótermünkben kedved szerint tesztelheted legjobb ergonomikus forgószékeinket, hanem azért is, mert minden rendelésedre 40 napos teljes körű pénzvisszafizetési garancia vonatkozik. Így ha később meggondolod magadat, nincs kockázat.

 

Több széket is rendelnél?

Élvezd a helyszíni székpróba lehetőségét! Ha nagyobb beszerzésben gondolkozol, munkakörnyezetebe ingyenesen és kötelezettségmentesen telepítünk próbaszékeket, amiket több napig is tesztelhetsz valós körülmények között. Így garantáltan jó döntést hozhatsz.


2024.03.22   Horváth Krisztián
Kosárba helyezés
Próbaszék igénylés
Ezt a széket ingyenesen, kötelezettségek nélkül kipróbálhatod saját otthonodban vagy irodádban, több napig is. További részletekért helyezd próbaszék-listádra: